Schilderwerk

Mooi schilderwerk overschilderen: Is het de kosten waard?

Als het erom gaat het uiterlijk van een huis op te frissen, is schilderen een van de meest kosteneffectieve en visueel indrukwekkende veranderingen die kunnen worden aangebracht. Het overschilderen van mooi schilderwerk kan een huis zowel aan de binnen- als aan de buitenkant een geheel nieuw aanzien geven. Professionele schildersdiensten zijn beschikbaar om dit werk voor u uit te voeren, maar voordat u een beslissing neemt, is het belangrijk om de voor- en nadelen van het inhuren van een professional af te wegen en te overwegen of het echt de kosten waard is.

Prijzen schilderen

De kosten voor het inhuren van een professionele schilder hangen af van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, de benodigde materialen, het aantal benodigde lagen en eventuele aanvullende diensten. Over het algemeen variëren de schilderprijzen echter van ongeveer $ 1 per vierkante meter voor basisprojecten met basismaterialen tot $ 5 of meer per vierkante meter voor complexe projecten waarvoor gespecialiseerde materialen nodig zijn. Bovendien kunnen er extra kosten zijn voor benodigdheden zoals grondverf of verfkwasten. Houd in gedachten dat deze kosten zullen variëren afhankelijk van waar u woont en hoe ervaren uw schilder is.

Het werk van interieur en exterieur schilders

Interieur schilders werken meestal op muren, plafonds en trim in woningen. Exterieur schilders werken meestal op siding en vensterbanken, maar kan ook werken op dekken of veranda’s indien gevraagd door hun klanten. Naast het schilderen van muren en plafonds, kunnen binnenschilders taken uitvoeren zoals het verwijderen van behang of houtbeits voor een grotere visuele impact. Buitenschilders zijn vaak verantwoordelijk voor het repareren van beschadigde oppervlakken voorafgaand aan het schilderen van hen om ervoor te zorgen dat de verf baan ziet er op zijn best wanneer voltooid.

De winterschilder


Schilderen tijdens de koude wintermaanden kan lastig zijn als gevolg van lage temperaturen waardoor het moeilijk is voor verf om goed te drogen. Om deze reden, veel huiseigenaren kiezen niet aan buitenschilderwerk te ondernemen tijdens de wintermaanden, tenzij ze absoluut moeten, omdat ze niet willen dat hun mooie nieuwe laag verf geruïneerd door vorstige weersomstandigheden. Als u uw huis tijdens de wintermaanden wilt laten schilderen, raden wij u aan een “winterschilder” in te huren die gespecialiseerd is in het uitvoeren van buitenschilderwerk tijdens koude weersomstandigheden zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit of de droogtijden.

Tips voor het overschilderen van mooi schilderwerk

- Neem de tijd voor een goede voorbereiding - een grondige reiniging van de oppervlakken voordat u nieuwe verflagen aanbrengt, is essentieel om ervoor te zorgen dat uw eindresultaat er perfect uitziet - gebruik liever een schoonmaakmiddel dan water om het bestaande mooie schilderwerk niet te beschadigen!

- Gebruik verf van hoge kwaliteit - verf van hoge kwaliteit biedt een veel betere dekking dan goedkopere versies - investeren in verf van goede kwaliteit zorgt ervoor dat uw nieuwe laag er jarenlang mooi uitziet!

- Overweeg professionele hulp - Professionele schilders weten precies hoeveel voorbereiding nodig is voordat u over mooi schilderwerk heen gaat - zij weten ook welke producten het beste samenwerken, zodat u dure fouten kunt voorkomen!

- Kies verstandig kleuren - Denk goed na over kleurenschema's voordat u beslist welke kleuren u op uw muren wilt - verschillende tinten kunnen kamers groter/kleiner doen lijken dan ze in werkelijkheid zijn!

- Vergeet de bescherming niet - Bescherming van meubilair, vloeren en ramen in de buurt is essentieel als het tijd is om over mooi schilderwerk heen te gaan - gebruik doeken/tarps/tape enz. afhankelijk van het soort oppervlak dat wordt geschilderd!

Conclusie

Het inhuren van een professionele schilder is vaak noodzakelijk bij complexe klussen zoals het overschilderen van mooi schilderwerk. Hoewel er onvermijdelijk enkele extra kosten aan verbonden zijn in vergelijking met doe-het-zelf methoden, zijn deze extra uitgaven vaak meer dan gerechtvaardigd door het eindresultaat dat door vakkundige professionals wordt bereikt – rekening houdend met alle aspecten zoals prijsklasse, kwaliteit, bescherming. Uiteindelijk is het aan u om te beslissen of het inhuren van een professionele schilder de moeite waard is of niet – rekening houdend met alle bovengenoemde factoren.

Wat kost schilderen?

Schilderen is een geweldige manier om kleur en leven toe te voegen aan elke ruimte. Of u nu uw woonkamer schildert of een heel huis, de juiste schilder kan het verschil maken. Maar wat kost schilderen precies?

De schilderkosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het gebied dat u geschilderd wilt hebben. De kosten voor het schilderen van een huis zijn natuurlijk hoger dan het schilderen van een enkele muur. Daarnaast hangt de prijs van schilderen ook af van onder andere de arbeidskosten van de schilder en de materiaalkosten. Daarom is het moeilijk om een exacte prijs te geven zonder met al deze factoren rekening te houden.

Hoewel de exacte prijs van schilderwerk dus van meerdere factoren afhangt, kan er wel een gemiddelde prijs gegeven worden. Zie hieronder een handig overzicht van de kosten per m2 en per uur voor professionele schilders:

Schildwerk Kosten per m2


De kosten per m2 voor professionele schilders verschillen sterk, afhankelijk van verschillende factoren zoals gebruikte verfsoort en grootte/ moeilijkheidsgraad van de klus. In het algemeen kunt u echter rekenen op een prijs van ongeveer 15-20 euro per m2 voor binnenmuren (inclusief verf) en ongeveer 25-30 euro per m2 voor buitenmuren (inclusief verf). Voor meer uitgebreide projecten, zoals fresco’s of muurschilderingen, kunnen de prijzen nog hoger liggen, afhankelijk van de complexiteit en de noodzaak van gespecialiseerde arbeid.

Kosten per uur
In termen van uurtarieven rekenen de meeste professionele schilders tussen €35-45 per uur als ze alleen werken en €50-60 als ze met z’n tweeën of met extra hulp werken. Deze prijzen zijn meestal inclusief materiaalkosten, maar exclusief BTW, die apart moet worden toegevoegd indien van toepassing, afhankelijk van de regio/het land.

Materiaalkosten schilderwerk


Bij de berekening van de totale schilderkosten moet ook rekening worden gehouden met de materiaalkosten, zoals grondverf, verf, tape enz. De meeste professionele schilders zullen hun eigen materialen leveren, maar sommige zullen instemmen met het gebruik van door de klant geleverde materialen tegen overeengekomen prijzen (soms lager). Over het algemeen is het echter raadzaam om te kiezen voor materialen die door uw schilder worden geleverd, tenzij u zeer vertrouwd bent met verf/merken enz. zodat de kwaliteit gedurende het hele project gewaarborgd is.

Andere overwegingen
Naast de werkelijke arbeids- en materiaalprijzen zijn er nog andere overwegingen die in gedachten moeten worden gehouden bij het begroten van een schilderproject, zoals voorbereidingstijd, d.w.z. het schoonmaken van muren voordat ze worden geschilderd, of speciale apparatuur die nodig is, zoals steigers, enz. die mogelijk in de totale kosten moeten worden verdisconteerd, afhankelijk van de individuele situatie/klusvereisten. Daarom wordt geadviseerd dat klanten elk aspect van hun project met de gekozen schilder bespreken voordat zij een contract ondertekenen, zodat er geen verborgen verrassingen ontstaan tijdens het voltooiingsproces!

Conclusie
Kortom, de schilderkosten hangen grotendeels af van het te schilderen oppervlak, het type verf dat wordt gebruikt, de arbeidskosten, de benodigde materialen, enz. Zoals hierboven vermeld kan men ongeveer €35-40 per m2 betalen voor binnenmuren (inclusief verf) en ongeveer €25-35 per m2 voor buitenmuren (inclusief verf). Professionele schilders rekenen doorgaans tussen €45-€55 per uur als ze alleen werken en €50-60 als ze met z’n tweeën of met extra hulp werken, hoewel dit per regio/land kan verschillen. Klanten moeten altijd elk aspect van hun project bespreken voordat ze een contract ondertekenen, zodat er geen verborgen verrassingen ontstaan tijdens het voltooiingsproces!